Sydney 2019

S ponosom objavljujemo da je hrvatska robotička selekcija postigla iznimne rezultate u juniorskim kategorijama na svjetskom natjecanju RoboCup koje je održano 02-08.07.2019. u Sydneyu (Australija).

RoboCup je najprestižnije i  jedno od najstarijih svjetskih natjecanja u robotici, a održava se jednom godišnje. U Sydneyu se okupilo preko 5000 natjecatelja iz 40 zemalja cijelog svijeta s mnoštvom robota u raznim disciplinama. Od svog osnutka Hrvatski robotički savez (HROBOS) u suradnji s udrugama članicama i uz potporu institucija i privrednih subjekata uspješno organizira odlazak na ovo veliko natjecanje.

Sydney 2019         

Našu zemlju je ove godine predstavljalo ukupno šest ekipa u juniorskim natjecateljskim kategorijama. Zbog brzog rasta i globalne ekspanzije robotike kao grane budućnosti iz godine u godinu raste konkurencija i samim time postignuti uspjesi su sve vrjedniji. Već smo navikli da nas svake godine razvesele s medaljama pa nas nisu razočarali niti ovaj put – osvojivši jednu zlatnu i dvije srebrne medalje te jednu posebnu nagradu za programsko rješenje. Bitno je istaknuti da je to rezultat dugogodišnjeg sustavnog i kvalitetnog rada mentora Hrvatskog robotičkog saveza s darovitim pojedincima i grupama. Nakon niza edukativnih radionica najistaknutiji pojedinci nastupaju najprije na otvorenom prvenstvu Hrvatske koje se održava krajem svake godine, a zatim se najbolji kroz programe rada s darovitom djecom i na otvorenim prvenstvima susjednih zemalja spremaju za europsko i svjetsko natjecanje.

Sydney 2019

Posebnu zahvalu upućujemo Ministarstvu znanosti i obrazovanja, Hrvatskoj zajednici  tehničke kulture te brojnim sponzorima i donatorima koji su materijalno poduprli Hrvatski robotički savez, odnosno našu udrugu članicu Hrvatsko društvo za robotiku i svaku od šest hrvatskih ekipa omogućivši realizaciju ovog financijski iznimno zahtjevnog projekta. S postignutim rezultatima možemo svi biti zadovoljni, a posebice oni koji ulažu svoje resurse u razvoj robotike. Time smo ponovo dokazali da se znanjem, radom i zalaganjem ravnopravno nosimo s tehnološki razvijenijim i bogatijim zemljama. Pozivamo sve privredne subjekte i državne institucije da se uključe u potporu ovom projektu u idućim godinama jer smo sigurni da će djeca s ovakvim rezultatima biti značajni za budući rast i razvoj Hrvatske.

Naša robotička selekcija  stiže u Međunarodnu zračnu luku Zagreb u srijedu, 10.07.2019. oko 13:10 letom QR 712 (Quatar Airways) iz Dohe. Pozivamo predstavnike medija i institucija te sve zainteresirane na doček kako bi svojim prisustvom uveličali ovaj uspjeh i istaknuli svoju podršku kvalitetnim projektima.

Sydney 2019 

Sastavi ekipa koje su nas predstavljale na ovogodišnjem RoboCupu u Australiji i postignuti rezultati

Kategorija Rescue LineSrebrna medalja
Kategorija Rescue Line SupertimoviZlatna medalja
Posebna nagrada Best Victim Rescue Solution
ekipa Školska knjiga CRO Team 
Mentor: Ivica Kolarić, asistent mentora: Filip Patčev 
Natjecatelji: Antonio Dijanić, Borut Patčev i Dora Dijanić
………
Kategorija Rescue MazeSrebrna medalja 
ekipa Gebruder Weiss CRO team
Mentor: Jelka Hrnjić
Natjecatelji: Marko Pongrac i Juraj Kolarić
………
Kategorija Soccer Open League
ekipa Wires Cro Team
Mentor: Jelka Hrnjić
Natjecatelji: Roko Bekavac i Jerko Ćubić
………
Kategorija Rescue Simulation
ekipa MIOC Cro Team
Mentor: Ivica Kolarić
Natjecatelji: Leon Stjepan Uroić i Ivan Milinović
………
Kategorija On Stage Advanced
ekipa Cro Blue Adriatic
Mentor: Lucija Špacal, asistent mentora: Ana Bodlović
Natjecatelji: Ante Kraljević, Frane Radić i Mia Pivčević
………
Kategorija On Stage Preliminary
ekipa Cro Sisak
Mentor: Dorian Tepić, asistenti mentora: Tomislav Šebalj, Nevio Marjanović i Gabrijela Jozić
Natjecatelji: Ema Tatić, Sara Terman i Sara Tatić

Sydney 2019 

(c) Hrvatski robotički savez 2019

 

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •