RoboCupJunior organizacija je dostavila nacionalnim predstavnicima promjene. Promjene se odnose isključivo za Svjetsko natjecanje u Leipzigu 2016.

RCJ 2016

1.Generalne promjene

Starost člana tima

Minimalna dob natjecatelja na RoboCupJunior 2016., Liepzig je 11 godina. Dakle, članovi Primary ekipe 11-13 godina, a secondary ekipe 14-19 godina. Granični datum je 1. srpanj 2016.

Svaki član tima mora imati svoju tehničku ulogu (npr. Programer, dizajner robota, konstruktor i sl.). Ta uloga mora biti navedena pri registraciji. Lista uloga koje moraju biti navedene bit će objavljene prije početka registracija. Svaki član tima mora biti sposoban objasniti svoju ulogu, kao i odgovoriti na pitanja koja se tiču njegove uloge.

 

Broj članova tima

Minimalni broj članova u jednom timu je 2, a maksimalni 6. Ovo pravilo vrijedi za sve kategorije.


Odrasli (mentori i roditelji)

Konstrukcija, programiranje, debugiranje ( pronalaženje nedostataka)  i svi drugi zadaci na natjecanju smiju biti izvršeni isključivo od članova tima. Da bi se izbjegla sramota i/ili diskvalifikacija, vrlo je važno da nikom od odraslih nije dozvoljeno raditi na robotima i/ili njihovu programu, prije ili tijekom natjecanja.

Dizajn i konstrukcija robota mora biti rad tima. Timovi ne smiju koristiti dizajn koji se može kupiti komercijalno i samo napraviti neprimjetne promjene.

Team Portfelj

Timovi koji su se kvalificirali na RoboCupJunior International event moraju podijeliti svoj dizajn (i hardware i software) sa svim budućim natjecateljima tako da ga objave na RCJ Internet stranici ili ispunjavanjem tim -ovog Portfelja, koji će biti zatražen mjesec dana prije natjecanja.

Mjesec dana prije natjecanja, timovi će biti zatraženi da pripreme online upitnik u kojem će trebati demonstrirati kvalitetu svog rada i usklađivanje s novim pravilima. To je potrebno prezentirati koristeći se vizualnim materijalima (PPT, PDF, plakati, slike i sl.). Prihvatljivi su i izvorni kod, konstrukcijski dijagrami, slike robota i ne editirane video snimke.

 

2.Promjene za RoboNogomet

Naš glavni cilj je omogućiti prilike da se uživa i nauče nove stvari svake godine. Stoga predstavljamo narančastu, neaktivnu loptu za LWS i OL. Ako su vaši roboti sposobni igrati s ovom loptom biti ćete nagrađeni dodatnim bodovima. Iako će se regularne utakmice još uvijek igrati s IR loptom, bit će vam omogućeno isprobati igru s narančastom loptom. Imat ćete koristi zbog toga i jer ćete steći prednost, pošto će se ta lopta uvesti u regularne utakmice tijekom sljedećih godina. Više ćete saznati kada objavimo zvanična pravila za 2016. godinu.


3.Rescue i CoSpace Promjene

Pošto je bilo ogromnih promjena za 2015. godinu, odlučeno je da neće biti velikih promjena u 2016. godini.


4.OnStage (bivši Dance) promjene

RoboCupJunior Dance mijenja se u OnStage. OnStage kategorija poziva timove da razviju autonomne robote koji će biti korisni i/ili zabavni. Ova kategorija bit će otvorena za razvoj raznovrsnih tehnologija. Timovi se pozivaju da budu što kreativniji i inovativniji u izradi svoje robotičke inovacije. Timovi neće samo imati priliku pokazati svoj rad na pozornici (OnStage), već će dobiti i priliku sudjelovati u otvorenoj demonstraciji uz intervju. Oblik kategorije mijenjat će se kroz sljedeće godine i sve će više pažnje obraćati na tehnologiju.
 

OnStage 2016

Tri su komponente bodovanja u OnStage kategoriji 2016:

 1. Intervju
 2. Otvorena demonstracija
 3. OnStage izvedba

U otvorenoj demonstraciji timovi su obavezni prikazati vrstu tehnologije koju koriste. Ove promjene dat će timovima priliku da razviju i demonstriraju svoju inovativnu i originalnu upotrebu odabrane tehnologije i scenske izvedbe. Više će informacija biti objavljeno u zvaničnim  pravilima OnStage 2016.

Mjesec dana prije natjecanja, timovi će  pripremiti online upitnik u kojem će trebati demonstrirati kvalitetu svog rada i usklađivanje s novim pravilima.

Prezentirati će se koristeći se vizualnim materijalima (PPT, PDF, plakati, slike i sl.). Prihvatljivi su i izvorni kod, konstrukcijski dijagrami, slike robota i ne editirane video snimke.

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •