HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

plakat robocup junior

1.kolo Robolige 2014/15 u Varaždinu - prvi put RoboDance kategorija i SOCCER
Dana 06.12.2014 će se u Varaždinu održati 1. kolo natjecanja Hrvatske lige robotičara HRS-a koja kroz 3 kola selektira hrvatsku reprezentaciju za svjetsko natjecanje iz robotike koje će se 2015-te godine u srpnju održati u Kini. Natjecanje će se održati u dvorani Graberje koju nam je ustupila ZŠUGV i Grad Varaždin, a datum 6.12. je ujedno i dan Grada Varaždina. Na natjecanju očekujemo do 150 natjecatelja, mentora i sudaca. Svoje sudjelovanje su najavile i ekipe iz Slovenije i Slovačke. Natjecanje je cjelodnevno, od 9 do 19h.

 Učenici iz HRVATSKE su do sada već postigli iznimne rezultate na svim razinama natjecanja u robotici osnovnih i srednjih škola, od lokalnih do svjetskih. Tako je na svjetskom natjecanju RobocupJunior Istambul 2011.  HRVATSKA ekipa osvojila 2.mjesto, na svjetskom natjecanju RobocupJunior Mexico 2012. osvojila 3. mjesto, a na svjetskom natjecanju RobocupJunior Nizozemska 2013. naslov SVJETSKOG PRVAKA ( ispred Japana, Njemačke, Kine …). Sa RobocupJunior Austrija Open 2014, hrvatske varaždinsko-zagrebačke ekipe su se vratile sa čak 7 medalja!

 Prvi put je natjecanje Hrvatske lige robotičara u Varaždinu održano 2012-te godine.

 Na natjecanju se učenici osnovnih i srednjih škola natječu u nekoliko kategorija RobocupJunior natjecanja. Kategorije su osmišljene na način da čine modele stvarnih situacija iz života koji opet zahtijevaju da robot samostalno rješava postavljene zadatke.

 U okviru natjecanja postoje 4 kategorije: Soccer (nogomet), Rescue A (spašavanje žrtve), Rescue B (gašenje požara) i RoboDance (ples i kazalište). U Varaždinu se na natjecanje uvodi kategorija Soccer i RoboDance uz kategorije Rescue A i B koje su bile do sada. Od robota se u svim kategorijama zahtijeva da pokažu svoje sposobnosti u kretanju i savladavanju prepreka koristeći razne vrste senzora. Od ekipa se oče kuje timski rad, razvijanje različitih strategija savladavanja prepreka i spašavanja. Ekipe trebaju napisati računalne programe za razne vrste sučelja kojima je rezultat autonomno kretanje robota bez upravljanja od strane učenika.

 PRIJAVE TIMOVA

 Kao i mnoge druge aktivnosti neprofitnih udruga, tako je i ovaj događaj rezultat entuzijazma profesora i roditelja koji svojim angažmanom pridonose edukaciji i novim životnim iskustvima učenika.

 RoboCup  JUNIOR  OPEN Varaždin 2014 - 1.kolo Hrvatske lige robotičara HRS-a

 Team registration RoboLiga Varazdin 06.12.2014. 
http://www.robofreak.hr/index.php/component/chronoforms/?chronoform=prijava-timova2

 Popis prijavljenih 

Varaždin
http://www.youtube.com/watch?v=B-1t9L-OJsA
http://www.youtube.com/watch?v=bAZ-Xhqes_A

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.