HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

21. siječnja 2012. godine u OŠ Švača u Karlovcu održano je drugo kolo Hrvatske lige robotičara- HDR-a. Domaćini natjecanja za ovu prigodu, okupili su tri ekipe. Nazvali su ih po imenima triju rijeka koje prolaze kroz Karlovac – Kupa,Korana i Mrežnica. Iz OŠ  Dobriše Cesarić prijavile su se dvije ekipe. Ženska ekipa  E.B.  i muška ekipa MEHANIČARI.Iz OŠ Mate Lovraka sudjelovale su dvije ekipe NEPOZNATI TEHNIČARI i ROBOT 1.
Od ostalih ekipa sudjelovale su: ekipa ZEKMAT iz OŠ  Julija Klovića, ekipa iz Popovače – RIK, ekipa je iz Budišćine – RIS, iz Zagreba – ekipa VESELA BUBAMARA, ekipa WARIORS, ekipe iz Pule SPALJENI I BOSTON  te srednjoškolske ekipe iz srednje škole Ruđera Boškovića, klube Robotika Zagreb te ekipe INOVATIC i MOTORHEAD.

Najuspješnije je izvršila zadatak u obje arene ekipa VESELA BUBAMARA, dok je drugo mjesto osvojila  ekipa ROBOT 1 s 350 bodova. 

Fotografije s natjecanja pogledajte u našoj Galeriji slika.

ZADACI S NATJECANJA

1. KRUG

Karlovac je grad koji se nalazi na 4 rijeke; Kupi, Korani, Mrežnici i Dobri. Nastao je 13. srpnja 1579. godine, da bi obranio Hrvatsku od prodora Turaka. Grad je izgrađen kao prepoznatljiva šesterokraka zvijezda, okružena bedemima, u čije se šančeve, u slučaju potrebe puštala voda okolnih rijeka. U takvom okružju česte su poplave. Tako se dogodilo i sada, te je potrebno spasiti djevu Karlu, koja se našla okružena vodom i močvarom. Na početku, u prvoj sobi, potrebno je savladati moguće prepreke i prijeći močvaru, kako bi došli do bedema Karlovca. Nakon toga, u drugoj sobi, treba prijeći cijelu Karlovačku Zvijezdu, savladavajući moguće prepreke, prekide i preskačući potoke vode. Na kraju, u trećoj sobi, spašavamo djevu. Možda bude prepreka i problema, no Karlu treba smjestiti na sigurno, te se udaljiti oko 100 mm kako bi uživali u njenoj spašenoj ljepoti. 

2. KRUG

Iznad Karlovca se nalazi stari grad Dubovac. Dubovac se spominje već u 13. stoljeću, no poznat je kao jedna od rezidencija Frankopana i Zrinskih. Stari grad Dubovac građen je kao i ostale utvrde iz prošlosti. Na uzvisini, da se uoči neprijatelj; od kamena, da bude čvršći za obranu; raskošan, da plemićima, njihovim vlasnicima pruži udobnost. No, i tu se dogodio problem. Navrh brda, u srednjovjekovnoj tvrđavi punoj nepoznatih hodnika i prepreka zarobljena je kralj/evna Žaba. Treba, u prvoj sobi, savladati moguće prepreke i popeti se na brdo. Kroz drugu sobu, gustu i tajnovitu šumu stoljetnog drveća i mračnih legendi, treba ući u nepoznat hodnik i pronaći pravu sobu. Spasiti, u posljednjoj sobi, treba spasiti nemoćnu žrtvu podlog demona i položiti je u sigurno područje. Treba se odmaknuti i gledati kako demon izgara u prštećem ognju i smradnim parama. 

 

 

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.