HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

9. prosinca 2011, U OŠ „Mate Lovraka“ u Zagrebu započelo je 1. kolo ovogodišnje Hrvatske lige robotičara- Hrvatskog društva za robotiku;  HLR-HDR 2011/12. Na natjecanje se prijavilo 27 ekipa iz 7 županija. Ekipe su sačinjavali jedan mentor i dva učenika. Mentori koji nisu imali ekipu za natjecanje bili su u ulozi članova komisije ili promatrača.

Zadatak robota na natjecanju bio je zaobići postavljene prepreke i spasiti “žrtvu”. Koliko će biti prepreka i gdje će biti postavljene, odlučila je komisija izvlačenjem karte, pola sata prije natjecanja.

Najuspješnije ekipa bila je Vesela Bubamara iz I. OŠ Varaždin s osvojenih 380 bodova. Drugo mjesto osvojila je ekipa Vincek također iz Varaždina sa osvojenih 375 bodova, a treće mjesto zauela je ekipa Ris iz OŠ V. Nazor-Budinšćina iz Krapinsko-zagorske županije s 230 osvojenih bodova.

Ova aktivnost imala je  za cilj druženje mladih robotičara, stjecanje novih znanja i vještina, razvijanje motorike, kreativnosti i inovativnosti te pripremu za međunarodna natjecanja. 

Fotografije s natjecanja možete pogledati u našoj Galerija slika

ZADACI S NATJECANJA

1. KOLO

Robot se nalazi izvan područja koje je pod elementarnom nepogodom, ulazi u to područje i u što kraćem roku spašava tri žrtve. Žrtve se postavljaju na mjesta koja će biti određena bacanjem kocke. Žrtva je spašena kada je izvan označenog područja i nedodiruje crnu crtu.

2.  KOLO

Robot treba uz pomoć senzora pratiti crnu crtu, zaobići prepreke, ležeće policajce,.....spasiti žrtvu i na kraju biti svjestan da je izvršio zadatak ostavivši žrtvu u kutu i vrativrši se 10 ili više centimetara unutrag.

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.