HRVATSKI ROBOTIČKI SAVEZ

English

Na natjecanju u kategoriji Robotsko spašavanje žrtve koje je održano usklopu 58. NMT sudjelovalo je 18 učenika iz 18 županija.

 

58. NMT Primošten

Učenici su prema službenom programu pisali prvo pismeni a zatim odradili praktični dio zadatka. Praktični dio zadatka je bio programirati robota-spasioca da prati crtu, zaobilazi sve prepreke, kosine i u zadnjoj sobi pronađe i spasi „žrtvu“. Najbolji su na natjecanju dobili diplome, a prvak u ovoj kategoriji priključiti će se ekipi koja će Hrvatsku predstavljati na svjetskom natjecanju RoboCup Leipzig 2016.

Pobjednik je Grgur Premec, učenik 7. raz., I. OŠ Dugave, Zagreb

Učenici su na natjecanju međusobno mijenjali ideje, družili se, prezentirali svoj rad, robota, školu ili udrugu iz koje dolaze. Svi su cijelo vrijeme vježbali, dorađivali svoj program i natjecali se. Oni koji su prvi put na ovakvom natjecanju imali su mogućnost da pitaju, komentiraju i uče.

Natjecanje je za učenike jako interesantno, inovativno i svaki put potiče na novi rad i novu ideju kako riješiti zadanu stazu.

Učenici su izrazili želju da se natječu i na Hrvatskoj ligi robotičara.

 

Facebook page

HROBOS

Hrvatski robotički savez (HROBOS)
Dalmatinska 12, 10000 Zagreb, Croatia
IBAN: HR6723600001102334324
OIB: 35414990068
Tel: 01 4847 556
Mob: 098 95 73 225
Email:hroboszg@gmail.com

Predsjednik:
dr.sc. Ana Sović Kržić

Tajnik:
Željko Krnjajić
Web:
Željko Krnjajić

HZTK-logo

Stranice HRS koriste kolaćiće za upravljanje autentifikacijom,navigacijom, i ostalim funkcijama. Korištenjem ovih stranica, prihvaćate kolačiće koje stranica pohranjuje na vaše računalo.

Vidi policu privatnosti stranice

Dokumenti EU direktive o e-Privatnosti

Odbili ste kolačiće. Odluku možete promijeniti.

Dopustili ste da kolačići budu pohranjeni na vaše računalo. Ovu odluku možete promijeniti.